Co si myslí absolventi o studiu na SŠIPS?

 

“SŠIPS byla pro mě taková externí rodina. Díky menšímu počtu studentů máte možnost poznat lidi na skrz oborem a ročníky. Přístup učitelů je také odlišný, jelikož vás dokáží vnímat jako celek, takže třídu, ale i jako jednotlivce. Nikdy jsem si nepřišla, že bych neměla za kým přijít, pokud jsem potřebovala s něčím poradit nebo pomoct. Za ty čtyři roky se pořád člověk neskutečně vyvíjí a roste, a teď to bude znít trochu dramaticky, ale myslím si, že tahle škola měla velkou zásluhu na tom, kým jsem dnes. Připraví na vás občas takové výzvy, které nejdřív proklínáte, ale zpětně uznáte, že jste za ně vděční, jelikož z vás udělaly silnějšího člověka. Jelikož jsem se po dlouhém rozhodování dala na jiný obor než na střední, tak i přes to čerpám ze znalostí získaných na SŠIPS. Pokud bych znovu stála před otázkou, kam jít na střední školu, tak by si tuhle klidně zopakovala. 😊”Magdaléna Hejná, třída 4.MB (obor BPČ)

 

“Když jsem si vybírala, kam jít na střední školu, rozhodla jsem se pro SŠIPS. Tohoto rozhodnutí absolutně nelituji. Na této českobudějovické škole se člověk nemá šanci nudit. Škola nabízí rozmanitý rozvrh od sebeobrany, ochrany obyvatelstva až po právo a kriminalistiku. Výuku nám usnadňoval skvělý učitelský sbor, který nám byl vždy nablízku. Jsem ráda, že mě SŠIPS vzala pod svá křídla, skvěle připravila na maturitu, vysokou školu a na život.”Pavla Toušková, třída 4.MB (obor BPČ)

 

“Jsem absolventka oboru Bezpečnostně právní činnost na Střední škole informatiky a právních studií v Českých Budějovicích. Tato škola mi dala mnoho zkušeností a díky ní jsem se naučila věřit sama v sebe. Za tohle vděčím úžasnému kolektivu učitelů. Důvod, proč jsem začala studovat tuhle školu, byly předměty, které mě zaujaly, jako je například právo, kriminalistika, sebeobrana, bezpečnostní činnost a další. V současné době studuji Vysokou školu evropských a regionálních studií, kde jsou mé znalosti uplatněny. A za to všechno vděčím SŠIPS. Jít touhle cestou bylo jednou z nejlepších rozhodnutí v mém životě. Všem tuto školu doporučuji a přeji hodně štěstí.” — Karin Kašparová, třída 4.MB (obor BPČ)

 

“Jako absolvent oboru Bezpečnostně právní činnost mohu o SŠIPSu říct, že je to škola, která bere, ale i dává. A dává vážně hodně. Když jsem na školu v prvním ročníku přišel, ještě jsem nevěděl, co všechno zažiju. Téměř každý měsíc se konaly různé školní akce, jako například tematické dny, výlety, exkurze, ale i přednášky s PČR.  Byl jsem z toho celý pryč, moc jsem si vážil té možnosti se denně setkávat s lidmi z oboru. Čeho jsem si ale vždy vážil nejvíc byl velmi osobní a individuální přístup učitelů. Každý den nám dokazovali, že nejsme jen čísla, ale že jim na nás skutečně záleží. Momentálně studuji Fakultu vojenského leadershipu na Univerzitě obrany v Brně. Je jen málo škol, které by mě připravily na tuto univerzitu lépe, než právě SŠIPS. Na SŠIPSu jsem získal nejen právní vzdělání, ale i teoretický základ ze střeleb, teorii i praxi v oblasti první pomoci a kvalitní jazykové vzdělání. Výhodou byly i tělocviky a sebeobrana, tyto dva předměty mne velice dobře fyzicky připravily na moje povolání. Jsem rád, že jsem mohl SŠIPS studovat. Kdyby mi bylo zase 15 let a měl bych si znovu vybírat střední školu, určitě bych opět zvolil ŠŠIPS.” — Tomáš Rousek, třída 4.MB (obor BPČ)

 

“Jako absolvent oboru Bezpečnostně právní činnost mohu říci, že mě tato škola velmi bavila. Od této školy jsem očekával, že mě připraví na mé budoucí povolání u některé bezpečnostní složky. A taky se to naplnilo. Každou chvíli jsme měli nějaké exkurze a přednášky (zejména s PČR). Mimo jiné jsme také pravidelně jezdili na výlety a školní akce. Na této škole byl příjemný kolektiv, jak co se týče třídy, tak i učitelů. Učitelé se vším pomohli a vždy vyšli vstříc. Bylo na nich vidět, že jejich práce je s námi baví a že nám mohou předat i zkušenosti z oboru. Nyní pracuji u PČR a mohu říci, že moje očekávání od této školy se mi vyplnila. Na SŠIPSu mě naučili právo, kriminalistiku, sebeobranu, střeleckou přípravu a díky těmto předmětům jsem se mohl lépe připravit na mé povolání. U PČR využívám poznatky, které jsem se naučil ve škole. Mohu říci, že SŠIPS je dobrá volba pro studenty, kteří chtějí pracovat u některé bezpečnostní složky, nebo pro ty, kteří chtějí studovat právo. Jsem rád, že jsem mohl vystudovat SŠIPS.” — Dominik Ticháček (obor BPČ)

 

“Jsem absolventem oboru BPČ na SŠIPS. V současné době studuji 2. ročník právnické fakulty na alma mater Univerzity Palackého v Olomouci. Plno lidí má o studiu na právech zkreslené představy. Často slýchám, že práva jsou strašně těžká a je nutné umět celá ustanovení nazpaměť – není to úplně pravda. Je sice nutné se učení věnovat, ale lze to zvládnout s grácií. Pravdou zůstává, že já měl velikou výhodu před spolužáky z gymnázií, jelikož jsem již na SŠ měl předměty, které se věnují právní materii. Předměty jako právo, kriminalistika, ochrana obyvatelstva atd… To jsou poznatky, ze kterých čerpám dodnes. Když použiju stavební přirovnáním tak nemáte ještě střechu, ale máte pevné základy a z těch se dá stavět. Své volby SŠ ABSOLUTNĚ nelituji.”Mikuláš Pecl (obor BPČ)

 

“Líbí se mi, že učitelé a žáci tvoří jeden tým, ve kterém se žáci cítí uvolněně. Dostávají dostatečný prostor, aby se rozvíjeli, a to i při školních akcích, které jsou vždy zábavné a nápadité.” — Kateřina Korbelová (obor BPČ)

 

 

 

“Láká Vás podívat se do naší českobudějovické vazební věznice nebo snad do Prahy na Pankrác? Chcete získat zbrojní průkaz s tím, že se na něj připravíte ve škole, zastřílet si z pravé policejní zbraně, umět ji rozložit, složit a dokonce vyčistit? Nebo se jen zajít podívat k soudu na pravý soudní proces, znát svá práva a povinnosti, být vždy o krok napřed? Jste připraveni na výzvu? Potom je tato škola i pro Vás tou správnou volbou.” — Kateřina Pečenková (obor BPČ)

 

 

“Jste aktivní lidé a potřebujete stále nějakou záživnou náplň vašeho života? Já rozhodně ano! I proto jsem si vybral zrovna tuto školu. Orientační běh, sebeobrana, survival weekend a mnoho dalšího, to vše jsem prožíval v pohodové atmosféře jak učitelského, tak třídního kolektivu. Nevšední zážitky – to dělá SŠIPS jedinečnou školou! Svého výběru rozhodně nelituji a mohu tuto školu jen doporučit.” — Roman Koten (obor BPČ)

 

“Pokud byste v budoucnu chtěli pracovat např. ve státní správě, tak SŠIPS je dobrá volba. Nepřipraví vás jen do práce, ale i do života. Líbí se mi, že jsme měli i možnost poznat, jak to funguje u Okresního či Krajského soudu. Není to nejlehčí obor, ale pokud k tomu máte nějaký vztah a budete chtít, tak si myslím, že SŠIPS je správná volba.” — Karolína Němcová (obor BPČ)

 

 

“Spousta spolužáků šla studovat dál na vysoké školy, já jsem zvolil cestu práce u Policie ČR. Přijímací řízení bylo dost náročné jak fyzicky, tak psychicky, ale vím, že mi SŠIPS byla na této cestě tou nejlepší přípravou.” — Martin Kodad (obor BPČ)

 

 

 

“Upřímně musím říct, že i když to byl někdy boj, odnesla jsem si ze SŠIPS dobré základy pro má budoucí studia. Škola mi pomohla utvrdit se v tom, co chci v životě opravdu dělat, a dodala mi odvahu naplňovat si své sny – budovat kariéru v oblasti kriminalistiky. Učili mě lidé, které mohu označit za odborníky ve svém oboru, a naučili mě opravdu hodně. Jsem jim za to nesmírně vděčná. Nyní si tedy plním svůj sen a studuji na Policejní akademii, která nabízí dva bakalářské obory – Bezpečnostní management a Bezpečnostně právní činnost. Mohu si volit z různých předmětů od střeleb, sebeobrany až po policejní pyrotechniku. Škola nabízí vše, co potřebujete k životu. Je tu nová posilovna, bazén, ovál, fotbalové hřiště a samozřejmě koleje. Vše mohou studenti využívat, jak je libo. Radím vám, neposlouchejte nikoho, kdo bude tvrdit, že se na akademii nemůžete dostat, protože se hlásí 2000 lidí a berou 80. Jde to. Chce to trochu úsilí a práce. Hodně štěstí!” — Šárka Sýkorová (obor BPČ)

 

“Když jsem se rozhodoval studovat na SŠIPS, chtěl jsem se stát policistou a zaujaly mě vyučované předměty. Jak šel čas, tak mě to díky studiu na SŠIPS čím dál tím víc táhlo k právu. Proto v současné době studuji na Právnické fakultě ZČU v Plzni. První dojmy z této školy jsou velmi dobré, i když mi prý doktorát za 3 měsíce nedají :-). Všem přeji hodně štěstí a dělejte, co vás baví.” — Václav Liška (obor BPČ)